Exkl. moms Inkl. moms

Installera avfuktare – Guide för krypgrunder, källare och vindar

Att välja att installera en avfuktare kan vara ett viktigt steg för att upprätthålla ett hälsosamt hemmiljö. Oavsett om du funderar på att installera en avfuktare i din krypgrund, källare eller vind, har vi den information du behöver för att antingen genomföra installationen på egen hand eller för att förbereda dig för att anlita professionell hjälp.

Steg-för-steg: Så installerar du en avfuktare själv

Om du har investerat i en avfuktare från Acetec, kommer den med alla nödvändiga tillbehör för att du enkelt ska kunna starta den. Acetecs avfuktare är designade för att göra det enkelt för dig som husägare att själv stå för installationen. Följ dessa steg för en smidig installation:

 1. Förbered utrymmet: Börja med att rensa utrymmet från organiskt material.
 2. Tätning: Täta alla springor och ventiler noggrant för att förhindra fuktintrång.
 3. Plastning: Täck golvet med plast och se till att även täcka en bit upp på väggarna för att skapa en fuktbarriär.
 4. Montering: Installera avfuktaren mot ena änden av utrymmet och rikta torrluftsslangarna mot den motsatta änden.

Professionell hjälp med att installera avfuktare: Vad det kostar

Kostnaden för att installera en avfuktare kan variera beroende på platsen för installationen – oavsett om det är i en krypgrund, på en vind, i en källare, eller i ett garage. Vi rekommenderar att du kontaktar en av våra auktoriserade installatörer för ett hembesök. De kan sedan ge en skräddarsydd offert baserad på dina specifika behov. Kom ihåg att du kan nyttja ROT-avdraget för kostnaden av installationen.

Denna guide syftar till att ge dig en tydlig bild av processen för att installera en avfuktare och de alternativ du har, vare sig du väljer att göra det själv eller att ta hjälp av en professionell.

Vill du ha hjälp med installation?

För dig som köpt eller planerar att köpa en avfuktare från Acetec kan vi självklart hjälpa dig att komma i kontakt med någon av våra auktoriserade installatörer. 

Klicka här för att få hjälp med installation. Behöver du istället hjälp med att välja rätt avfuktare? Då kan du testa vårt egenutvecklade verktyg som tar fram lämpliga avfuktare beroende på hur stor volym i m3 du vill avfukta. Testa den genom att klicka på knappen nedanför!

 

Välj avfuktare här

 

Rekommenderade avfuktare för krypgrund och vind

 • Totalt: 2
 • Avfuktare EvoDry RCF 20 G1

  19,995.00 SEK

 • Avfuktare EvoDry RCF 12 G1

  15,455.00 SEK

 • Totalt: 2