Exkl. moms Inkl. moms

Installera avfuktare - själv eller proffshjälp

Här förklarar vi hur du går tillväga för att installera en avfuktare för krypgrund, källare, vind osv. helt själv, eller hur du gör om du vill få professionell hjälp med installationen.

Hur installerar man avfuktare själv?

Har du köpt en avfuktare från Acetec får du alltid med de tillbehör du behöver för att driftsätta avfuktaren. De flesta av våra avfuktare är utformade på ett sådant sätt att man som privatperson enkelt ska kunna installera sin avfuktare själv, i en krypgrund såväl som i en källare eller på vinden.

Nedan finner du en sammanfattad instruktion om hur man installerar en avfuktare i krypgrunden. Här finns en mer omfattande instruktion om hur du installerar avfuktare

  1. Rensa utrymmet på organiskt material
  2. Täta alla springor och ventiler omsorgsfullt
  3. Plasta marken och en bit upp på kantbalken
  4. Montera avfuktaren mot ena gaveln och dra sedan ut torrluftsslangarna mot den andra gaveln

Hjälp att installera avfuktare – vad är det för kostnad?

Många ställer sig frågan – vad kostar det att installera en avfuktare? Och svaret är lite beroende på om det är i en krypgrund, på en vind eller i en källare alternativt i ett garage. Bäst är att låta någon av våra auktoriserade installatörer göra ett hembesök och därefter lämna en offert på arbetet. Givetvis får man göra ROT-avdrag på installationen.

Vill du ha hjälp med installation?

För dig som köpt eller planerar att köpa en avfuktare från Acetec kan vi självklart hjälpa dig att komma i kontakt med någon av våra auktoriserade installatörer. 

Klicka HÄR för att få hjälp med installation

Rekommenderade avfuktare för krypgrund och vind