Exkl. moms Inkl. moms

Luftavfuktare

Luftavfuktare

Luftavfuktaren är ett bra sätt att förhindra framtida problem med fukt i källaren och huset för dig som bytt från oljeeldning till bergvärme eller fjärrvärme.

Luftavfuktare 

Luftavfuktare är ett bra sätt att förhindra framtida problem med fukt i källaren och huset.

Förebygger framtida problem

En avfuktare har många användningsområden i så som källare, krypgrunder, tvättstugor, badrum, sommarstugor och även i garage. Luftfuktighet i källare är idag ett vanligt förekommande problem och du kan genom att skaffa dig en avfuktare lösa problemet.

Luftavfuktare i hushållet

Luftavfuktare är ett bra sätt att förhindra avfuktning i krypgrund och källare efter att du bytt ut oljepannan till bergvärme eller fjärrvärme. Spillvärmen från pannan torkade tidigare upp luften i pannrummet. Genom att använda en luftavfuktare i krypgrund och källare förebygger du framtida problem som på sikt kan leda till dålig lukt, mögel eller röta.

Billigare att avfukta än att värma upp 

Det finns olika sätt att bli av med fukten i ditt hem. Du kan bland annat höja inomhustemperaturen, vilket är ett smidigt sätt som gör skillnad. Dock dras väldigt mycket energi på detta sätt och räkningarna blir högre. 

Ett smartare och mer miljövänligt sätt är därför att avfukta luften. Du kan alltså spara mycket pengar på att sänka temperaturen i hemmet under vintern och istället avfukta luften.  

Kondensdavfuktare och sorptionsavfuktare 

Det finns två slags luftavfuktare, så kallade kondensavfuktare och sorptionsavfuktare. Båda varianterna fungerar bra i varma utrymmen, men är det kallare än +15°C fungerar sorptionsavfuktarna bättre, även när det är minusgrader, vilket gör dem lämpade att använda i krypgrunder.

Behöver du hjälp med att välja luftavfuktare? 

Använd gärna vår guide för att välja den avfuktare som passar just dina behov. Eller kontakta oss för mer information.