Exkl. moms Inkl. moms

Vindsavfuktare

Vindsavfuktare

En vindsavfuktare löser ditt problem om du har fukt och svartmögel på din råspont i kallvinden. Orsak till fukt och mögel på din vind beror på att fuktmättad luft kondenserar mot kalla ytor såsom råspont och takstolar och i sin tur kan orsaka mögel.

Vindsavfuktare för kallvind

En vindsavfuktare från Acetec löser ditt problem om du har fukt och svartmögel på din vind. Orsaken till fukt och mögel på vinden beror oftast på att fuktmättad luft kondenserar mot kalla ytor såsom råspont och takstolar, och kan i sin tur bilda svartmögel på vinden.

Avfuktare på vind

När du ska ha en avfuktare på din vind är det viktigt att du väljer en avfuktare av typen sorptionsavfuktare, som kan avfukta när det är minusgrader.
En kondensavfuktare fungerar inte under +15°C.

Se vårat utbud av avfuktare här.

Installera vindsavfuktare - 4 steg

Det är väldigt enkelt att montera en vindsavfuktare. Här nedan förklarar vi hur du enkelt installerar en avfuktare på kallvind i bara 4 steg:

  1. Börja med att täta vinden omsorgsfullt. Du ser enklast om din vind är tät på dagen då solljus tränger igenom springor.
    Försök göra vinden så tät du kan. Det gör att vindsavfuktaren inte behöver arbeta lika hårt och i sin tur inte drar lika mycket energi.

  2. Montera avfuktaren i ena gaveln och dra sedan ut slangar mot den andra gaveln. Stanna med slangarna ca 1,5 m från gaveln.

  3. Dra sedan ut våtgasslangen genom gavelsidan där vindsavfuktaren står.

  4. Montera sedan den medföljande manöverpanelen i ett utrymme som du har lätt åtkomst till och dra sedan upp modularsladden till avfuktaren.

Behöver du hjälp med att välja avfuktare? 

Använd gärna vår guide för att välja den avfuktare som passar just dina behov. Eller kontakta oss för mer information.