Exkl. moms Inkl. moms

Vindsavfuktare för Kallvind: Lös Fukt och Svartmögel Effektivt med Acetec

Vindsavfuktare för Kallvind: Lös Fukt och Svartmögel Effektivt med Acetec

En vindsavfuktare löser ditt problem om du har fukt och svartmögel på din råspont i kallvinden. Orsak till fukt och mögel på din vind beror på att fuktmättad luft kondenserar mot kalla ytor såsom råspont och takstolar och i sin tur kan orsaka mögel.

Vindsavfuktare för Kallvind: Lös Fukt och Svartmögel Effektivt med Acetec

Med en vindsavfuktare från Acetec kan du effektivt ta itu med problem som fukt och svartmögel på din vind. Fuktigheten och mögelbildningen uppstår oftast när fuktig luft kondenserar mot kalla ytor såsom råspont och takstolar. Detta leder till att svartmögel kan börja växa på vinden.

Välj Rätt Avfuktare för Din Vind

Det är viktigt att välja rätt typ av vindsavfuktare för att hantera klimatet på din kallvind. En sorptionsavfuktare är idealisk eftersom den kan avfukta även vid minusgrader. Observera att en kondensavfuktare inte fungerar effektivt vid temperaturer under +15°C.

Upptäck vårt breda utbud av avfuktare för olika behov.

Installera Vindsavfuktare Steg för Steg

Att installera en vindsavfuktare är enkelt. Följ dessa fyra steg för en smidig installation på din kallvind:

  1. Täta vinden ordentligt. Använd dagsljuset för att se var luft kan läcka in och försök göra vinden så lufttät som möjligt. Detta minskar belastningen på din vindsavfuktare och sparar energi.
  2. Placera avfuktaren i ena gaveln och dra luftslangarna mot den andra gaveln, stanna ungefär 1,5 meter från gaveländen.
  3. Dra ut avgasslangen genom sidan där vindsavfuktaren är placerad.
  4. Installera den medföljande manöverpanelen där du enkelt kan komma åt den och koppla upp modularsladden till avfuktaren.

 

Behöver du hjälp med att välja avfuktare? 

Använd gärna vår guide för att välja den avfuktare som passar just dina behov. Eller kontakta oss för mer information.