Exkl. moms Inkl. moms

Elförbrukning avfuktare

Elförbrukning avfuktare

Elförbrukning på en avfuktare påverkas av många faktorer såsom utrymmets täthet, utrymmets volym, fuktbelastning och renheten på filtret.

Elförbrukning avfuktare

Elförbrukning på en avfuktare påverkas av många faktorer såsom utrymmets täthet, utrymmets volym, fuktbelastning och renheten på filtret. Det går således inte att säga exakt hur mycket el som din avfuktare kommer att förbruka, men det finns faktorer som påverkar och vi har listat dem här för dig.

Faktorer som påverkar elförbrukningen:

Här har vi listat de faktorer som påverkar elförbrukningen av din avfuktare, och dessa kan du faktiskt själv påverka. 

Installation

Det är viktigt att man installerat avfuktaren enligt installationsanvisningarna. Du kan ladda ner installationsanvisningar till din avfuktare HÄR

Utrymmets täthet

Täta utrymmet omsorgsfullt. Kontrollera tätheten dagtid så upptäcker du enklare springor och andra öppningar.

Fukttillskott krypgrund

Om utrymmet inte är tätt, marken dåligt dränerad eller rasskydden är trasiga ökar du fukttillskottet i din krypgrund. Normalt har man alltid högre fuktighet i krypgrunden under vår, sommar och höst.

Fukttillskott kallvind

Om utrymmet inte är tätt, fuktspärr saknas mellan bostad och vind, gavelventiler inte är tätade ökar du fukttillskottet i din kallvind. Normalt har man alltid högre fuktighet på kallvinden under vintern och våren.

Filterbyte

En sorptionsavfuktare är beroende av luftflöde för att att kunna avfukta effektivt. Blir filtret smutsigt minskar avfuktarens kapacitet. Se därför till att byta filter 2 gånger per år.