Exkl. moms Inkl. moms

Falsk marknadsföring om ozongenerator

Falsk marknadsföring om ozongenerator

Det har under en längre tid förekommit annonsering av ozongeneratorer som enligt annonsören ska kunna sanera krypgrund och kallvind från mögel.

Bluff! - Falsk marknadsföring av ozongenerator

Det har under en längre tid förekommit annonsering i bland annat Aftonbladet av ozonaggregat som enligt annonsören ska kunna sanera krypgrund och kallvind från mögel. Ozongeneratorer är lämplig till att ta bort lukt från utrymmen. Men om man har angrepp av mögel måste man först sanera möglet och byta ut det byggnadsmaterial som drabbats av möglet. Efter man sanerat möglet är det givetvis viktigt att förebygga nya angrepp av mögel och då måste man hålla fuktnivån på en säker nivå. Och enda sätten att hålla fuktnivån på en säker nivå är genom en sorptionsavfuktare. Ingen ozongenerator på marknaden kan ta bort mögel. Det enda man gör med ozongenerator är att ta bort lukten och inte möglet.

Behöver du hjälp med att välja avfuktare? 

Använd gärna vår guide för att välja den avfuktare som passar just dina behov. Eller kontakta oss för mer information. 

När ska man använda ozongenerator?

Efter det att du åtgärdat källan till lukten är det bra att använda en ozongenerator för att bli fri från lukten. Låt ozonageneratorn arbeta 2-3 timmar och vädra sedan. Upprepa denna cykel tills det att lukten försvunnit.

Gör så här för effektiv och säker användning

  • Flytta ut växter och husdjur ur rum som ska saneras. Öppna alla skåpdörrar och lådor så att ozonet kommer åt allt material, kläder mm. Stäng sedan fönster och ventiler.
  • Starta ozongeneratorn genom att ansluta stickkontakten till jordat eluttag. Lämna rummet och stäng dörren. Låt verka i cirka 2-3 timmar.
  • Efter 2 till 3 timmar går man in i rummet och drar ur stickkontakten. Lämna rummet igen och stäng dörren.
  • Vänta cirka 2 timmar innan rummet öppnas igen och vädra ut genom att öppna fönster och ventiler.
  • Saneringen är nu klar, proceduren kan upprepas vid senare tillfälle eller utföras i nästa utrymme.